پیش فاکتور دریافت فایل
توسعه و عمران روستایی در ایران (استان خراسان به طور خاص )
5273
3,800 تومان
.zip
66 کیلوبایت
توضیحات:
فهرست مطالب
مقدمه
چكيده
پيشينه توسعه
تعريف روستا
توسعه روستا چيست
توسعه پايدار روستايي
ضرورت توسعه روستايي
توسعه روستايي (ضرورتهاو راهبردها
نقش توسعه روستايي در توسعه ملي
عمران روستايي
وضعيت اشتغال در جمعيت روستايي
بهسازي روستاها
چالشهاي توسعه روستايي
وضعيت موجود ،فرصتها و مشكلات ناشي از توسعه روستاها
عمران شهري و توسعه و عمران روستايي
پيشنهادات
نتيجه گيري
مقدمه
تا کنون راه حل هاي متفاوتي براي مقابله با بيکاري، توسعه فعاليت شغلي و توسعه روستايي ارايه شده است.به نظر والتر گالنسون عامل اصلي بيکاري در کشورهاي در حال توسعه اين است که زمين نمي تواند جمعيت روزن افزون روستاها را به کارگيرد و احتمال زيادي وجود دارد که اتوماسيون در آينده بسيار نزديک موجب تنزل مطلق اشتغال در صنايع توليدي شود، علاوه بر آن عليرغم اينکه صنايع کوچک توليدي و صنايع دستي آماده استفاده وسيع از نيروي انساني است، اما اين استراتژي با مشکل رقابت در بازار فروش مواجه مي باشد.
• پيشينه توسعه
پيشينه توسعه بسيار وسيع است و داراي قدمتي همزمان با تغييرات طبيعي و اجتماعي در سطح کره زمين مي باشد. از ديدگاه طبيعي، سابقه توسعه، همزمان با تحولات زمين شناسي است و از منظر اجتماعي برابر با ظهور جوامع بشري اوليه مي باشد. در ابتدا بحث از توسعه بيشتر با اصطلاح تکامل و پيشرفت انجام مي شد.
اين کاربرد در آثار هربرت اسپنسر، سن سيمون، مارکس و ... وجود دارد. به مرور زمان اصطلاح توسعه جايگزين پيشرفت و تکامل گرديد، داروين، هربرت اسپنسر و مارکس از پيشگامان انديشه تکامل و توسعه در قرون جديد محسوب مي شود.
• تعريف روستا
در منابع مختلف، تعاريف گوناگوني از روستا شده است، كه يكي از تعاريف كه هم جامع به نظر مي رسد و هم مي توان با توجه به شرايط امروزي از يك روستا ياد كرد اين است: كه روستا عمدتا يك واحد همگن طبيعي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و كالبدي است كه از يك مركز جمعيت و محل كار و سكونت( اعم از متمركز، پيوسته و يا پراكنده) با حوزه و قلمرو معين ثبتي و يا عرفي تشكيل مي شود
توسعه روستايي چيست؟
تا كنون تعاريف زيادي درباره توسعه روستايي مطرح شده است. بنا بر تعريف، توسعه روستايي، جزئي از برنامه هاي توسعه هر كشور مي باشد كه براي دگرگون سازي ساخت اجتماعي- اقتصادي جامعه روستايي بكار مي روند.
اينگونه برنامه ها را كه دولت ها و يا عاملان آنان در مناطق روستايي پياده مي كنند، دگرگوني اجتماعي بر اساس طرح و نقشه نيز مي گويند.
اين امر در ميان كشورهاي جهان سوم كه دولت ها نقش اساسي در تجديد ساختار جامعه به منظور هماهنگي با اهداف سياسي و اقتصادي خاصي به عهده دارند، مورد پيدا مي كند. از سوي ديگر توسعه روستايي را مي توان عاملي در بهبود شرايط زندگي افراد متعلق به قشر كم درآمد ساكن روستا و خودكفاسازي آنان در روند توسعه كلان كشور دانست
1403/8/25 - فایل سال