پیش فاکتور دریافت فایل
هويت ملي و جهاني شدن
5353
2,100 تومان
.zip
24 کیلوبایت
توضیحات:
فهرست مطالب
مقدمه
- فصل اول
- جهاني شدن
- الف: پيامدهاي جهاني شدن از ديدگاه برخي نويسندگان
- ب: نتيجه پيامدهاي جهاني شدن
- فصل دوم
- هويت ملي
- الف: تأثيرات عمده جهاني شدن بر هويت ملي
- ب: رابطه فرهنگ و هويت
- ج: اهميت هويت
- د:هويت در علوم سياسي
- فصل سوم
- الف: تحول تاريخي هويت ايراني
- ب: جهاني شدن و هويت ايران
- نتيجه گيري
- فهرست منابع
مقدمه
نوع تعامل و در نهايت تطابق با جهاني شدن بدون ترديد مهم ترين چالش كشورهاي در حال توسعه در نظام بين الملل فعلي است. اين پديده پيچيده كه در دو دهة گذشته تمامي حوزه هاي اقتصادي، تجاري، مالي، صنعتي و فن آوري را تحت الشعاع خود قرار داده است هم اكنون مقتضيات و مناسبات جديدي در عرصه هاي اجتماعي، فرهنگي و حتي سياسي نيز به همراه آورده است. اگر جهاني شدن را فرآيندي تلقي كنيم كه از چند قرن گذشته آغاز شده و هم اكنون در مراحل تكاملي خود قرار دارد طبعاً مي توانيم آن را غير برنامه ريزي شده ولي هدايت شده تفسير كنيم.
جهاني شدن:
مفهوم جهاني شدن پس از فروپاشي شوروي به عنوان مهمترين مفهوم در تعيين ماهيت روابط بين الملل، اقتصاد سياسي بين الملل و روابط ميان دولتها مطرح گرديد. نه تنها كشورهاي صنعتي بلكه كشورهاي تازه صنعتي شده هم مفهوم جهاني شدن را به عنوان چالش جديد دولتمردان، برنامه ريزان و انديشمندان علوم اجتماعي تلقي كردند.
مفهوم جهاني شدن براي مناطق و كشورها در نظام بين الملل معاني مختلفي را به همراه دارد و هر كشور به تناسب وضعيت اقتصادي، نهادينه شدن بنيادهاي اقتصادي، سياسي و همين طور غناي فرهنگي، راهبرد انطباق(و يا عدم انطباق و يا درجه اي از انطباق) خاص خود را با فرآيند جهاني شدن تنظيم مي كند.
پيامدهاي جهاني شدن از ديدگاه برخي نويسندگان:
1-جهاني شدن باعث توسعه بازارها در ماوراي مرزهاي ملي مي شود و به طور طبيعي رقابت در اين نوع بازارها به مراتب مشكل تر از بازارهاي داخلي خواهد بود. اين پديده منجر به تخصصي شدن فعاليتها و به تبع آن يكنوع تقسيم كار بين المللي مي شود.
2-با جهاني شدن، سرمايه با آزادي بيشتري حركت خواهد كرد و به مناطقي بيشتر خواهد رفت كه در آنها استعداد بالاتري وجود داشته باشد.
1403/8/25 - فایل سال