پیش فاکتور دریافت فایل
بیماری فلج مغزی
6383
2,000 تومان
.zip
22 کیلوبایت
توضیحات:
مقدمه :
یکی از کوچکترین و ناهمگونترین طبقات کودکان استثنایی را، کودکان با معلولیتها و بیماریهای جسمانی تشکیل میدهند. برخی از این معلولیتها و بیماریهای جسمی بسیار واضح و برخی دیگر پنهان میباشند. یکی از انواع معلولیتهای جسمی، فلج مغزی است. فلج مغزی اسم یک بیماری است که افراد مبتلا به آن در کنترل کردن ماهیچههای بدنشان دچار مشکل هستند. در حالت طبیعی، این مغز است که به بقیه اعضای بدن میگوید چهکاری انجام دهند و چه موقع آن کار را بکنند. اما به دلیل اثر منفی که بیماری فلج مغزی بر روی مغز میگذارد – بسته به این که کدام قسمت مغز درگیر بیماری است- ممکن است کودک مبتلا به آن نتواند راه برود، حرف بزند، غذا بخورد یا مثل بچههای معمولی بازی کند.
سببشناسی فلج مغزی
هر چیزی که بتواند در جریان رشد به مغز آسیب برساند، میتواند منجر به فلج مغزی شود.
الف. عوامل قبل از تولد: عواملی که در دوره بارداری بر جنین اثر میگذارند(اما نه فقط محدود به این عوامل) عبارتند از: عفونتهای مادر، بیماریهای مزمن، ضربههای جسمی، تغذیه نامناسب مادر، تغذیه نامناسب از جفت به جنین، در معرض مواد سمی یا اشعه ایکس قرار گرفتن مادر و نارسایی در رسیدن اکسیژن به جنین.
تقسیمبندی فلج مغزی
عوارض فلج مغزی را به چند روش میتوان طبقهبندی کرد. در بیشتر مواقع طبقهبندی براساس تعداد اندامهای درگیر و یا براساس اختلال حرکتی و نوع مشکلات ناشی از آسیب مغزی انجام میشود. در اینجا به شرح این دو نوع تقسیمبندی میپردازیم:
الف. تقسیمبندی فلج مغزی براساس تعداد اندامهای درگیر
ب. تقسیمبندی براساس اختلال حرکتی
اثرات فلج مغزی بر کودک
الف. رشد حرکتی در کودک فلج مغزی
همانگونه که تغییرات زیادی در طی رشد حرکتی کودک طبیعی، اتفاق میافتد، در مورد کودک غیرطبیعی نیز این تغییرات وجود دارد. رشد حرکتی طبیعی به معنای آشکار شدن تدریجی تواناییهای پنهان کودک است. حرکات نسبتا ساده و اولیه نوزاد تغییر مییابد و روزبهروز پیچیدهتر میشود. حرکات اکتسابی قبل، مرحلهبهمرحله تغییر و تکامل مییابد تا با الگوهای حرکتی و مهارتهای ظریفتر و انتخابیتر متناسب شود. این مراحل تا سالهای زیادی ادامه مییابد. بیشترین و سریعترین تغییرات در 18 ماه اولیه دوران کودکی اتفاق میافتد و تا سه سالگی کامل و کاملتر میشوند و در حدود پنج سالگی کودک آماده رفتن به مدرسه است و تقریبا آمادگی یادگیری نوشتن را دارد. از این سن به بعد، رشد آهستهتر میشود و تغییرات موثر و سریعی اتفاق نمیافتد، البته هماهنگی حرکات بیشتر شده و کودک پیشرفت خواهد کرد. کودک مبتلا به فلج مغزی نیز، رشد حرکتی دارد ولی بهطور آهسهتر و رشد او نه تنها عقبمانده است، ب
1403/8/24 - فایل سال