پیش فاکتور دریافت فایل
کاربینی آتشنشانی
6387
3,000 تومان
.zip
36 کیلوبایت
توضیحات:
مقدمه
اگرچه حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما بامقایسه شرایط حرفه ای شغل آتش نشانی در کشورمان با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا،متاسفانه در ایران به اندازه کافی به فراهم آوردن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد برای آتش نشانان توجه ویژه ای نشده و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته شغل آتش نشانی در زمره مشاغل با ریسك خطر بالا محسوب می شود.هر حرفهای سختیها و شیرینیهای خاص خودش را دارد. اماسختی و دردسر بعضی شغلها نسبت به بقیه بیشتر است ، آتشنشانی یكی از این شغلهاست.در واقع آتشنشانان به دلیل ویژگیهای شغل خود همواره در معرض آسیبهای جسمی و حتیروحی قرار دارند.این مشاغل چون اغلب با مرگ و زندگی افراد سر و کار دارند مسلماًاسترس زیادی را متحمل می شوند. آتش نشانان در هر مأموریت به طور معمول در معرض چندینعوارض از جمله عوارض ناشی از استرس رانندگی و ترافیک ، عوارض ناشی از اثرات دود وگازهای سمی در محل های عملیات، عوارض ناشی از صدای آژیر، بلندگو و نور چراغ گردان،عوارض ناشی از ترشح هورمون های دفاعی و آمادگی بدن در برابر حوادث، اثرات ناشی ازحرارت در محل حریق، عوارض ناشی از تماس یا جذب مواد شیمیایی از طریق پوست، عوارضناشی از صدمات فیزیکی در حین انجام وظیفه، عوارض ناشی از دریافت پرتوهای یون ساز وتشعشعات رادیواکتیویته قرار می گیرند.
آتشنشانی یا اطفاء حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش بوسیله خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتشهای ناخواسته انجام میگیرد. اهداف آتشنشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست است.
آتشنشانی مهارتی بسیار فنی است که احتیاج به دورههای طولانی چه در زمینههای عمومی مانند مقابله با آتش و چه در زمینههای تخصصی مانند عملیات امداد و نجات دارد. به شخصی که به صورت تخصصی به مهارتهای اطفاء حریق آشناست آتشنشان میگویند.
اطفاء حریق بصورت کلی به دو نوع عامل (به انگلیسی: Active) و غیرعامل (به انگلیسی: Passive) تقسیم میشود. استفاده از مواد نسوز یا کندسوز در تجهیزات، استفاده از دیوارهای جداکننده در ساختمانها و یا بکاربردن مواد دیرذوب در بدنه مخازن از روشهای غیرعامل اطفاء حریق است.
فصل اول محیط کار واقعی
توصیف محیط کار یک آتشنشان کار ساده ای نیست ، چرا که یک آتشنشان همواره در معرض مواد شیمیایی و گازهای سمّی ، سر و صدا ، محیط عفونت زا و آلوده ، مواد رادیو اکتیو و پرتوهای مضر ، ریزش و برخورد اجسام خارجی قرار داردو . . . و مجبور به کار در شرایط جوی نامساعد و نامتعارف ، کار در ارتفاع ، خطر انفجار و کار در محیط های با حرارت یا دمای بالا و .... می باشد .
گرچه حرفه آتش نشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما بامقایسه شرایط حرفه ای شغل آتش نشانی در کشورمان با دیگر کشورهای پیشرفته دنیا،متاسفانه در ایران به اندازه کافی به فراهم آوردن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد برای آتش نشانان توجه ویژه ای نشده و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته شغل آتش نشانی در زمره مشاغل با ریسک خطر بالا محسوب می شود.
1403/8/24 - فایل سال